CV Pelletkachel

Uw centrale verwarmingssysteem voeden met pelletwarmte is zeer goed mogelijk. Er kan gekozen worden uit twee varianten, te weten:

Pelletkachel CV moederhaard

Een pelletkachel CV moederhaard wordt als een houtkachel in uw woonkamer geplaatst. Tijdens het branden is de rustieke pelletvlam zichtbaar en geeft de pelletkachel CV directe stralingswarmte. Dit is dus vergelijkbaar met een traditionele houtkachel. Het grote verschil is dat uw centrale verwarming tegelijkertijd het hele huis verwarmt. In vergelijking met een houtkachel is het gebruikersgemak vele malen groter en het geeft meer comfort. Uw hoeft immers niet elk half uur een blok hout op het vuur te gooien.

Pelletketel CV

En pellet CV ketel is een gesloten en geïsoleerd toestel. Er zijn dus geen vlammen zichtbaar en de behuizing is van industriële aard. Geen ketel om in uw woonkamer te zetten, maar wel in een garage of bijkeuken. Door de hoge isolatie van de mantel geeft een pellet CV ketel nagenoeg geen warmte af naar de omgeving. Dit maakt een pellet CV ketel zeer geschikt om ook uw tapwater in te verwarmen en zonder gas aan elke warmtebehoefte te voldoen.

Benieuwd naar het volledige aanbod?

CV installatie op pellets in bestaande situaties

Een pelletkachel CV of pelletketel CV in een bestaand CV systeem inbouwen is een specialistische klus. Er zijn nogal wat beslismomenten waarin de juiste keuzes gemaakt moeten worden. Verkeerde beslissingen of gewoonweg niet weten welke beslissing genomen moet worden, zorgen er gegarandeerd voor dat een systeem niet naar behoren gaat werken. Laat daarom het systeem ontwerpen door een specialist op het gebied van pellet CV ketels. In de volgende overzicht worden de verschillende opties besproken. Er wordt een aantal configuraties getoond waarin de verschillende keuzemogelijkheden zijn uitgetekend in schema’s. Voor het maken van een kostenberaming is het noodzakelijk om per situatie de gewenste keuzes te maken. Pas daarna kan er een betrouwbare offerte uitgebracht worden.

Opmerking: Bij een CV moederhaard is het niet raadzaam uw warm tapwater te verkrijgen uit de CV pelletkachel. Immers, een moederhaard CV verwarmt ook door directe straling. Uw woongedeelte zal dus verwarmd worden wanneer er tapwaterbehoefte is, ook als de woonkamer al de gewenste temperatuur heeft.