Elektrische boiler

Steeds meer Nederlanders kiezen tegenwoordig voor een elektrische boiler. Niet zo vreemd, want dit type boiler kan vrijwel overal in huis geplaatst worden en is bovendien uitermate betaalbaar. Wilt u ook een elektrische boiler kopen maar twijfelt u nog over het beste model voor uw persoonlijke situatie? Wij vertellen u welk type boiler u het beste kunt kiezen.

De voordelen van een elektrische boiler

Voordat u het juiste type elektrische boiler kunt kiezen, is het van belang eerst zeker te weten of een elektrische boiler inderdaad de optimale keuze is. Een elektrische boiler biedt diverse interessante functionaliteiten in vergelijking met andere soorten boilers, maar het is uiteraard de vraag of u deze nodig heeft.

Heeft u interesse of vragen?

Elektrische boilers onderscheiden onder meer zich met de volgende kenmerken:

  • Een elektrische boiler installeren vereist alleen een elektriciteitsaansluiting en een gasaansluiting is dus niet noodzakelijk
  • Een elektrische boiler vereist geen rookgasafvoer zoals een geiser of combi-ketel
  • Een elektrische boiler vereist nauwelijks onderhoud
  • Een elektrische boiler kan meerdere tappunten tegelijkertijd verwarmen (mits bij voldoende capaciteit)
  • Een elektrische boiler is eenvoudig te installeren
  • Een elektrische boiler voorziet u snel van warm water
  • Een elektrische boiler zorgt voor water dat lang warm blijft
  • Een elektrische boiler is zuinig en resulteert in een laag verbruik (mits correct ge├»nstalleerd)
  • Een elektrische boiler vormt de ideale combinatie met een kraan voor kokend water

Welke capaciteit kiezen?

Wij bieden diverse soorten elektrische boilers in uiteenlopende capaciteiten. Want minstens net zo belangrijk als het type boiler, is de capaciteit ervan. Heeft u al uitgezocht hoeveel liter water uw gewenste elektrische boiler minimaal moet kunnen bevatten?

De uiteindelijke toepassing in uw woning is van doorslaggevend belang voor de benodigde capaciteit. Hoe meer personen uw huishouden bevat, hoe groter het volume van een boiler moet zijn. Een gezin met drie kinderen zal logischerwijs een elektrische boiler met een grotere capaciteit nodig hebben dan een eenpersoons huishouden.

Verwacht u op korte termijn gezinsuitbreiding of nieuwe personen in het huishouden? Ook dan is een investering in een grotere capaciteit boiler zeker geen overbodige luxe. Zo bent u terdege op de toekomst voorbereid en kunt u weer jaren vooruit met uw elektrische boiler.
Bereken de benodigde inhoud van uw boiler
Het berekenen van de benodigde capaciteit van uw boiler is heel eenvoudig. Deel uw gemiddelde waterverbruik per dag simpelweg door twee. De uitkomst is de capaciteit die nodig is om uw gehele huishouden dagelijks van warm water te voorzien.

Wanneer u gemiddeld bijvoorbeeld 200 liter water per dag verbruikt, heeft u een elektrische boiler nodig met een capaciteit van 100 liter. Met deze rekensom zit u ruim aan de veilige kant, zodat u zeker weet dat de inhoud van de boiler voldoende is.